Login Form

Bestuur en Commissies

Zonder onze vele vrijwilligers zou TOZ niet zijn wat het nu is: een gezellige vereniging met enthousiaste, sportieve en actieve leden. Om alles binnen TOZ in goede banen te leiden, wordt er, zoals binnen iedere vereniging, gewerkt met een bestuur. Dit bestuur wordt door vele commissies ondersteund.

Wil je informatie over bepaalde commissies of heb je een vraag aan een van de leden? Bekijk het organigram, het overzicht met contactpersonen of onderstaande blokken waar we het bestuur en een aantal commissies toelichten.

 

TOZ Commissieleden (februari 2024)

 

Bestuur

Onze voorzitter Wouter ter Haar

Wouter ter Haar

Zelf al ruim 23 jaar lid van tennisvereniging TOZ, met wisselend succes. Regelmatig meegedaan met toernooien, kampioenschappen en competities. Zelf nog eens clubkampioen geweest in de herendubbel. Voorwaar, een trouw lid zou je dan zeggen, maar het kan nog gekker. Toen scheidend voorzitter Tjeu Timmermans mij eind 2019 vroeg zijn opvolger te worden, is TOZ al helemaal niet meer uit mijn leven te bannen. Voorzitter van een tennisvereniging; ik heb het zelf in mijn stoutste dromen niet voorbij zien komen. Tijdens de laatste ledenvergadering in 2020 - net voordat corona ons leven anders maakte - ben ik als voorzitter gekozen. Het is leuk en ik doe het graag. Niet zo zeer om de boel compleet overhoop te gooien, want bij een tennis- en padelvereniging draait het vooral om tennis en padel. Daar wil ik niks aan veranderen maar er is wel altijd wat te doen bij een vereniging: nieuwe kleding, opknappen van de kleedkamers, behoud van leden, contact met de buren of sponsoring en nog veel meer. Hoewel ik best een drukke baan heb - bijna net zo lang als ik tennis werk ik al als verslaggever bij het Brabants Dagblad - ben ik zeker bereid veel energie en tijd in de vereniging te steken. Die is het waard. TOZ is een mooie vereniging. De grootste van Oss en we moeten met ons allen ervoor zorgen dat dit zo blijft. Daar is de nieuwe voorzitter maar een klein schakeltje in.


Elly van Zwam

Mijn naam is Elly van Zwam, ik maak sinds februari 2005 deel uit van het bestuur als secretaris van TOZ. In de jaren tachtig zijn we met onze drie dochters bij TOZ gaan tennissen, de dochters zijn uitgevlogen en mijn man is de enige die nog tennist bij TOZ. Ik vind het leuk om op deze manier betrokken te blijven bij deze mooi vereniging.


Monique van Pelt

Mijn naam is Monique van Pelt, getrouwd met Ruud en heb 2 dochters, waarvan de oudste ook lid is bij TOZ. In het dagelijks leven werk ik bij Van de Goor Accountancy & Belastingadvies.
Ik ben op opgegroeid bij TOZ. Mijn ouders waren lid (moeder nog steeds) en zelf ben ik op mijn negende jaar begonnen met tennissen. Een paar jaar er tussenuit geweest, maar toch alweer ruim 30 jaar lid van TOZ. Geen groot talent, wel een echte recreatieve tennisster die de vereniging een warm hart toedraagt. Ik heb ook een paar lessen padel gevolgd, wat ook leuk is om te doen. Sinds april 2019 draai ik mee in het bestuur en heb voorheen ook in de toernooi- en jeugdcommissie gezeten. Mijn voornaamste taak in het bestuur is de jeugd.
Het is goed dat we bij TOZ de activiteiten verbreden en hopen zo meer nieuwe leden te kunnen verwelkomen. Naast de sportieve activiteiten, vind ik het ook belangrijk dat mensen na afloop van een potje tennis of padel gezellig een drankje kunnen pakken in het clubhuis. Gelukkig zijn er nog veel vrijwilligers binnen onze vereniging, we moeten er tenslotte allemaal samen iets van maken.
Ik hoop jullie bij veel activiteiten van TOZ te mogen begroeten.

 Stef van Hulst

Mijn eerste kennismaking met tennis was bij Tennisvereniging Organon Zwanenberg. De houten rackets waren net aan de wilgen   gehangen toen ik daar begon. Ik had er een leuke tijd, maar zo jong als ik was, wilde ik andere sporten verkennen en ben gestopt. Maar 25 jaar geleden toch weer aan het slaan geraakt bij TOZ. Na een blessure ben ik lange tijd alleen ondersteunend lid geweest, maar nu na herstel heb ik dit lidmaatschap omgezet in een actieve rol: de baan, de ballen en de gezelligheid roepen weer. Ook heb ik meteen op de oproep van de voorzitter gereageerd en ga nu als aspirant-bestuurslid aan de slag. Ik kijk er naar uit om het goede werk van de barcommissie verder te ondersteunen. Tot gauw Stef van Hulst

 

 

Wim van Rodijnen

Mijn naam is Daan Saras en ik ben in 2024 gekozen tot bestuurslid bij TOZ. Momenteel ben ik de benjamin van het bestuur, waardoor we hopelijk nóg beter vertegenwoordigd zijn voor alle leden.
Ik woon in Heesch, waardoor ik eerst bij de Broekhoek ben begonnen met tennissen. Via de Hoef ben ik uiteindelijk bij TOZ terechtgekomen waar ik sinds 2020 lid ben. In ons gezin van 6 waarbij iedereen tennist, is het aan tafel ook een veelbesproken onderwerp. Ik ben afgestudeerd in HR (Personeelszaken) en ben het werkveld aan het verkennen om zodoende ook mijn eigen loopbaan uit te stippelen.
Als verantwoordelijke van de Technische Commissie, zal ik me binnen het bestuur bezighouden met onder andere de competities en trainingen van zowel Tennis als Padel. Ook draag ik graag een steentje bij aan de toekomstbestendigheid van TOZ. Het is fijn om te ervaren dat TOZ veel actieve en betrokken vrijwilligers in diverse commissies heeft. Zonder hen zou mijn taak niet uitvoerbaar zijn, want uiteindelijk moeten wij het samen doen! Zo onderhouden we met elkaar deze mooie vereniging en blijft het een plek waar fanatieke sporters graag komen, met gezelligheid en plezier op de banen en in het clubhuis. Hopelijk zien we elkaar snel!

Naast Wouter, Elly, Stef, Daan en Monique zit ook Jan Peters (Penningmeester) in het bestuur. 

 

Commissies

 

Een aantal commissies, zoals o.a. de parkbeheercommissie en 't servicepunt zijn het hele jaar actief. Voor het organiseren van toernooien en activiteiten zijn meerdere commissies actief, die hun zwaartepunt kennen rond de organisatie van de toernooien en activiteiten. Voor alle leden die zich vrijwillig inzetten voor de vereniging organiseert het bestuur eenmaal per jaar een commissiefeest om de leden te bedanken voor hun inzet.

 

 • parkbeheer commissie

  Parkbeheercommissie

  De parkbeheercommissie ziet een prachtig onderhouden park sinds jaar en dag als de kroon op haar werk. De commissieleden trekken gedurende het gehele jaar, letterlijk en figuurlijk, de kruiwagen. Het park wordt dan geschoond, gesnoeid, geverfd en geveegd. Ook het (klein) onderhoud aan het clubhuis ontsnapt niet aan de aandacht van de parkbeheercommissie. Vele clubleden, groot en klein, helpen bij de werkzaamheden. De inwendige mens wordt op de werkdagen niet vergeten!

 • Jeugdcommissie

  Jeugdcommissie

  De jeugdcommissie staat voor activiteiten en plezier voor alle jeugdleden. Je moet hier bijvoorbeeld denken aan Glow in the dark tennis, het Kusterstoernooi tijdens de herfstvakantie, eindafsluiting competities zoals een pizzaparty en niet te vergeten de jeugdkampioenschappen. Elk jaar proberen we weer leuke activiteiten op de kaart te zetten en proberen hierbij ook de jeugd zelf erbij te betrekken. Inmiddels bestaat de jeugdcommissie uit een geweldige groep vrijwilligers die er alles aan doen om de jeugd een leuk en gezellig jaar te geven, ook mogen wij van geluk spreken er ook fanatieke hulpouders zijn die bij veel activiteiten komen helpen. Mocht je zelf vragen of opmerkingen hebben om de jeugd nog meer plezier te bieden horen wij dat uiteraard graag.

  De jeugdcommissie bestaat uit Wesley Megens – Angelique van Orsouw – Claudia Megens - Marc Heijmans – Ester Heijmans - Avi Demmers – Luljeta Berisha – Anke van der Beek – Michel Fleer

 • Padelcommissie

  Padelcommissie

  De padel commissie is sinds November 2021 actief voor TOZ. Zij hebben het traject van de 4 nieuwe banen bedacht en begeleidt. Daarnaast zet men zich in voor alles wat met padel te maken heeft, zoals activiteiten, trainingen en aankleding van de banen. Ook kunnen de padel spelers bij hun terrecht voor de whatsappgroepen binnen TOZ en de ladder competitie.

  De padel commissie bestaat uit 6 leden: Vincent Corbesir, Rob Willems, Maarten van Orsouw, Arthur van der Loop , Wim van Rodijnen en Herbert van Essen.

  Heb je dus vragen over padel schroom dan niet een mailtje te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


   

 • Van Mun commissie

  Vidox Open Commissie 

  Bij TOZ wordt al vele jaren, meestal in week 13, een dubbeltoernooi georganiseerd als voorbereiding op de competitie. De tennisonderdelen die altijd gespeeld worden zijn DD, HD en GD tot en met klasse 5 met open inschrijving, in categorieën 6 t/m 8 spelen we met leeftijd 17+. Ook is Padel het laatste jaar dat we het toernooi door hebben kunnen laten gaan toegevoegd. Ons toernooi werd in 2019 voor de 19e keer gehouden, helaas hebben we het toernooi in 2020 & 2021 af moeten lasten vanwege de Corona pandemie. Het toernooi in 2022 is gelukkig wel door kunnen gaan.Onze hoofdsponsor is vanaf 2023 Damian van Essen van VIDOX MEDIA uit Oss. We hopen op een vruchtbare samenwerking de komende jaren. In het verleden hadden we een zeer druk bezocht toernooi met een aantal keer zelfs meer dan 400 deelnemers. Het deelnemersaantal loopt de afgelopen jaren jammer genoeg wel wat terug, maar dat is een trend die bij alle toernooien te zien is. We hopen doordat we Padel toegevoegd hebben en ook door de nieuwe sponsor dit weer om te kunnen buigen.Dat ons toernooi al jaren een succes is, danken we niet alleen aan de deelnemers maar ook aan de vrijwilligers van diverse commissies bij TOZ voor hun bijdrage aan het welslagen van ons toernooi.De Vidox Open Commissie bestaat uit Angelique, Patricia, Johanna, Nicole, Anouk, Dick, Henk en Wilma

 • Technische commissie

  Technische commissie

  Als TC technische commissie regelen wij alles omtrent de KNLTB competities, zoals het inschrijven van de vele teams binnen TOZ. In samenwerking met de trainers van TOZ zorgen we voor het indelen van de jeugdteams. Ook zorgen wij dat de competitie weekenden zo goed mogelijk verlopen door op te treden als competitieleider (VCL).
   

 • Toernooicommissie

  Toernooicommissie

  De toernooicommissie organiseert de clubkampioenschappen en het KC toernooi.
  De uitgangspunten zijn om veel wedstrijden te laten spelen en gezelligheid te creëren op het tennispark. Gedurende het jaar zijn er een aantal vergaderingen waarin de verschillende taken worden afgestemd en worden de voorbereidingen getroffen om de toernooiweken zo goed mogelijk te laten verlopen. Een aantal weken voor start van het toernooi worden de wedstrijden gepland. Tijdens de toernooiweken zijn elke dag meerdere leden aanwezig om de geplande wedstrijden op de baan te zetten, voor vragen van spelers te beantwoorden en de voortgang van het toernooi te bewaken.

 • SeniorPlus commissie

  Barcommissie

  Gastvrijheid is het belangrijkste speerpunt van onze barcommissie. Voor leden en gasten gezelligheid creëren, zodat je heerlijk kunt ontspannen na inspanning, is dan ook onze ambitie. Dit doen wij door middel van onze ingerichte bar in ons clubhuis. TOZ leden schenken de drankjes graag voor je in op de volgende tijden: maandag-vrijdag 19.30 tot 23.30 uur en zaterdag en zondag van 10.00-14.00 uur. Bij toernooien en competities zijn er natuurlijk ruimere openingstijden.

  Wat doet de barcommissie:
  • De barcommissie is belast met het beheer en exploitatie van de bar, de planning, coördinatie en organisatie van bardiensten;
  • Het bepalen van het assortiment en het inkopen hiervan.
  • Beheer van de prijzen voor alle consumpties inclusief het doen van voorstellen, aan bestuur, tot aanpassing daarvan;
  • Ondersteunen bij evenementen en toernooien;
  • Het onderhouden van de bar, keuken en bergruimte.

  Doordat we met onbetaalde krachten werken en de leden zelf bardienst draaien, kunnen we de prijzen van de consumpties laag houden.

  De commissie bestaat uit : Carla Loeffen (voorzitter), Leny Hanegraaf (voorzitter), Leo Doetjes, Marianne van Dinther en Jan van den Dungen.
  Wil je aansluiten bij deze ondernemende commissie, graag!

  Heb je vragen voor de commissie mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Kijk ook eens op het bardienstreglement op MijnTOZ.

 • SeniorPlus commissie

  SeniorPlus commissie

  Henk van Zwam en Johanna Brouwer organiseren al enkele jaren het SeniorPlus toernooi bij TOZ. Het eendagstoernooi voor 50+ KNLTB-leden is voor zowel tennis- als padelspelers.

  Er worden verschillende poules gespeeld en in de middag staat er een heerlijke lunch klaar. Na de wedstrijden kan er genoten worden van een hapje en een drankje.

  Ranking doen we tijdens dit toernooi niet aan, gezelligheid wel!😉

  Graag een keer meedoen? Houd de Nieuwsbrief van TOZ in de gaten of meld je aan via toernooi.nl

  Dit gezellige toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door onze trouwe sponsor: Daniël Schmalgemijer van Trianon Chocolatiers. Daarnaast zou het zonder de inzet van de vrijwilligers van andere commissies binnen TOZ niet mogelijk zijn om alles goed en gezellig te laten verlopen. Onze dank daarvoor.
  Johanna en Henk

 • Communicatie- en PR-commissie

  Communicatie- en PR-commissie

  Als communicatiecommissie zijn wij bezig met het ondersteunen en optimaliseren van zowel de interne als de externe communicatie van TOZ. Op het moment zijn we bezig om de TOZ-website in een nieuw jasje te steken met verfrissende nieuwe teksten, foto’s en lay-out. Daarnaast houden wij ons ook bezig met de promotie van evenementen op o.a. sociale media en het opstellen van een e-book voor nieuwe leden om zo de communicatie en PR rondom TOZ een boost te geven.

  Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën en mooie projecten en helpen andere commissies graag met de promotie van activiteiten die georganiseerd worden binnen en vanuit TOZ. Wij zijn naast een opzichzelfstaande commissie dus ook ondersteunend van aard op het gebied van communicatie en PR voor andere commissies. Heb je onze hulp nodig? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Nicole Verstraten, Denise Pouwels, Lenny van Grunsven, Daniëlle Pouwels & Mitchel Brands

 • Automatiseringscommissie

  Automatiseringscommissie

  De automatiseringscommissie van TOZ is verantwoordelijk voor alles op het gebied van de IT infrastructuur, het onderhoud van de website en het maken en versturen van de maandelijkse nieuwsbrieven. Wij zorgen ervoor dat de website altijd up-to-date is en ieder TOZ lid iedere maand weer op de hoogte is van alle nieuwtjes. Daarnaast hebben we ook een meer ondersteunende rol voor andere commissies: wil je een nieuwsbericht op de website of in de nieuwsbrief plaatsen? Stuur dan jouw nieuwsbericht per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (nieuwsbrief) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (website).

  Onze automatiseringscommissie bestaat uit 5 leden: Marco Kosman, Helma van Tent, Susanne Willemsen, Arnold van Tent en Guus Friesen.

Tennisvereniging TOZ

TOZ is voor jong en oud, voor tennis en sinds 2018 ook voor padel. Van beginners tot ervaren spelers: iedereen is van harte welkom!

 

 

Privacy beleid Tennisvereniging TOZ

Route

Hoogheuvelstraat 75
5349 AM Oss