Login Form

Trainingsvormen

We hebben bij TOZ meerdere trainingsvormen die we voor onze jeugdleden aanbieden:

Maak Kennis met Tennis

Dit zijn 4 proeflessen van 1 uur per week voor kinderen die nog geen lid zijn bij TOZ en graag kennis willen maken met tennis. Deze kinderen hebben afgelopen seizoen nog geen lessen gevolgd bij TOZ. Tijdens de training kun je gebruik maken van een racket van de club. Na deze cursus kun je meteen instromen bij de cursus recreatief. Je dient   dan wel lid te worden van TOZ.

Training jeugd recreatief

Dit zijn 18 lessen van 1 uur (half seizoen) om kinderen de kans te geven zich verder te ontwikkelen in onder andere bal- en slagvaardigheid. Het is mogelijk om 1 of 2 keer per week te trainen. Na deze 18 weken is er de mogelijkheid om je opnieuw in te schrijven voor weer een cyclus van 18 lessen. Lidmaatschap bij TOZ is vereist voor deze trainingsvorm. Je mag dan onbeperkt gebruik maken van alle faciliteiten op het tennispark en deelnemen aan alle activiteiten. Daarnaast word je lid van de KNLTB. Met dit lidmaatschap kun je in heel Nederland toernooien en competities spelen.

Training jeugdselectie

Deze vorm van training is bedoeld voor spelers die graag meer uit hun tennis willen halen. Hierbij train je 36 weken 1 of 2 keer per week 1,5 uur. Spelers die in aanmerking komen voor selectietennis worden voorgedragen door de trainer en in overleg met TC/Trainingscoördinator. Ben je niet voorgedragen en wil je graag in aanmerking komen, laat het weten zodat de Technische Commissie naar de mogelijkheden kan kijken. Om deel te nemen aan deze trainingen dien je lid te zijn van TOZ.
Lees verder de aanvullende informatie voor selectiespelers.

 

Aanvullende informatie selectiespelers

Training
Van je kind wordt verwacht dat het altijd aanwezig is op de training. Uiteraard vinden wij het belangrijk dat je als ouder(s) erop toeziet dat je kind daadwerkelijk deelneemt aan de training en alleen in geval van nood afzegt.

Competitie
Deelname aan de Tenniskids competitie of de KNLTB Najaarscompetitie (mits onder 18 jaar) en de KNLTB voorjaarscompetitie is verplicht. De data waarop deze competities gespeeld worden zijn te vinden op de website van de KNLTB en in onze kalender. Noteer deze data s.v.p. alvast in je agenda. 
Afhankelijk van leeftijd en speelsterkte wordt je kind ingedeeld in een team op zondag. De teams worden samengesteld en enkele weken voor aanvang van de betreffende competitie bekendgemaakt door de Technische Commissie en trainer.
 
Kleding
Alle jeugd- en selectiespelers van TOZ worden geacht tijdens het spelen van competitiewedstrijden het wedstrijdtenue van TOZ te dragen. Het wedstrijdtenue bestaat uit een shirt en jack en kost € 45,00 per set. Daarbij draag je een short of rokje en lange broek naar keuze in de kleur donkerblauw of zwart. De bestellijst voor het wedstrijdtenue kan opgevraagd worden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zijn per jaar twee bestelmomenten.

Toernooien 
Er wordt van je kind verwacht dat hij/zij deelneemt aan een door TOZ georganiseerd toernooi zoals het Techniek in Oss jeugdtoernooi of voor de oudere jeugdleden het senioren Vidox of KC toernooi. Daarnaast is deelname aan de clubkampioenschappen verplicht.
Uitzondering:  hieraan kan, in goed overleg met trainer, afgeweken worden als er speelsters of spelers zijn die aan ranglijsttoernooien deelnemen.


Wij vertrouwen erop je op deze manier voldoende te hebben geïnformeerd over de meest belangrijke zaken die samenhangen met deelname van je kind aan de jeugdselectie van TOZ. Mochten er nog vragen zijn dan kun je altijd contact opnemen met de trainingscoördinator Geert Stofmeel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wanneer je vanaf het nieuwe trainingsseizoen 2023-2024 gebruik wilt maken van het ruime aanbod aan trainingen voor tennis bij TOZ, dan willen wij je wijzen op een aantal zaken die veranderd zijn.

 

Goed om te weten

 1. Vanaf augustus worden alle tennislessen bij TOZ gegeven door Jorg Gussenhoven die als trainer is verbonden aan Tennisschool Sport Events.
 2. Met Sport Events is een meerjarige overeenkomst afgesloten voor het verzorgen van alle tennistrainingen op ons park.
 3. Het aantal lesweken voor de selectie gaat van 34 naar 36.
 4. Voor de recreatieve jeugd en de recreatieve en prestatieve senioren bestaat een cyclus uit 18 lesweken.
 5. De nieuwe lessen starten vanaf maandag 28 augustus 2023 (week 35).
 6. Sport Events stelt de lesgelden vast uitgaande van het daarbij vermelde aantal cursisten.
 7. Zijn er minder cursisten in een bepaalde trainingsgroep, dan wordt het lesgeld naar rato aangepast.
 8. Inschrijving voor alle lessen en indeling in trainingsgroepen en alle communicatie daarover lopen voortaan via YOURTENNIS direct naar de website van Sport Events.
 9. Op de website van TOZ komt een directe link te staan naar YOURTENNIS.
 10. Betaling van de verschuldigde lesgelden gaat direct naar Sport Events via een automatische incasso, waarbij ook de mogelijkheid bestaat te kiezen voor incasso in termijnen.
 11. TOZ heeft afgelopen jaar goede ervaringen opgedaan met deze nieuwe werkwijze voor de inschrijving, indeling en betaling lesgelden voor alle trainingen padel via Simon Padel.
 12. De trainingen staan open voor alle leden van TOZ en voor hen is het Lesreglement Sport Events van toepassing.
 13. TOZ kende een specifieke blessureregeling met een eigen risico van 4 lesweken. Die regeling komt te vervallen.
 14. Bij voortijdige beëindiging van de cursus door jezelf, vindt er nooit restitutie plaats van In geval van een langdurige afwezigheid bestaat de mogelijkheid het restant lessen in overleg over te dragen aan een ander lid van TOZ.
 15. In het lesgeld voor selectie en recreatieve jeugd was de profijtbijdrage voor deelname aan de KNLTB competities opgenomen. Die bijdrage wordt vanaf 2024 onderdeel van de jeugdcontributie.
 16. Vergeet niet om het lesreglement te lezen. Daarin kun je alle details rondom de training vinden. Het reglement staat als een apart item op de TOZ Website.

 

 

 

Hoe in te schrijven voor leden TOZ

Leden kunnen zich rechtstreeks hier inschrijven in ons planningsprogramma van YOURTENNIS.

Verderop staan ook de aangeboden lespakketten.

 

Inschrijfinstructies

 • Meld je aan in YOURTENNIS om inloggegevens te krijgen.
 • Volg de instructies op je scherm of lees de handleiding voor het aanmelden in YOURTENNIS.
 • Vul het formulier in en verzend het.
 • LET OP 1: Als je geen bevestigingsmail hebt gehad is je inschrijving niet gelukt. Tevens staat er in beeld dat het formulier succesvol is ontvangen.
 • LET OP 2: Sommige providers zien de replymail van YOURTENNIS als spam. Kijk dus eerst in je spambox alvorens je nog eens aan te melden. Neem bij twijfel contact op met Robin van Meer van Tennisschool Sport Events: 06-15181425
 • Bewaar je inloggegevens voor de volgende keer dat jezelf of een gezinslid opgeeft voor training.
 • Je ontvangt via de e-mail bericht over de indeling van de trainingsgroepen en de dag en het tijdstip waarop je bent ingedeeld.

 

Voor Niet leden die tennis willen uitproberen

 • Introductie lespakket bij TOZ, MAAK KENNIS MET TENNIS, jeugd/senioren € 30 per persoon voor 4 lessen van een uur. Dit is inclusief het gebruik van een leentennisracket tijdens de 4 lessen.
 • Voor de toegangsdruppel voor het park is de borg € 20.
 • Betaling aan TOZ uitsluitend via machtiging voor automatische incasso.
 • In de laatste week van de cyclus wordt er contact opgenomen om af te stemmen om het tijdelijke lidmaatschap om te zetten in een normaal lidmaatschap.
 • Na deze 4 proefweken kun je direct instromen in een vervolg trainingscyclus in overleg met de trainer.
 • Ga je na de kennismakingsweken door als lid, dan betaal je voor het lopende kalenderjaar contributie naar rato van het aantal maanden tot aan het eind van het lopende kalenderjaar.
 • Voor een heel kalenderjaar is de contributie voor junior t/m 10 jaar € 75, voor junior t/m 13 jaar € 95, voor junior t/m 16 jaar € 115. Voor senioren is de contributie € 160,00 per jaar.
 • Ga je niet verder met tennis en lever je de toegangsdruppel in, dan wordt de borg teruggestort.

Voor MAAK KENNIS MET TENNIS schrijf je hier in onderaan deze pagina.

 

Voor TOZ leden zijn er vanaf start trainingsseizoen 2023-2024 de volgende mogelijkheden voor tennistraining

 

Lespakketten junioren

 1 x 1 uur per week 18 weken (recreatief)                        8 deelnemers € 129,--  p.p.          

2 x 1 uur per week 18 weken (recreatief)                          8 deelnemers € 258,--  p.p.          

Lespakketten voor Selectie Junioren/ Senioren  = Prestatief                                                           

1 x 1,5 uur per week selectietraining /36 weken              8 deelnemers € 387,-- p.p.

2 x 1,5 uur per week selectietraining /36 weken              8 deelnemers € 773,-- p.p.

 

LET OP VOOR ALLE LESPAKKETTEN GELDT:  bij minder dan 8 deelnemers in een groep wordt het lesgeld naar rato van het definitieve aantal deelnemers aangepast.

Voor details rondom de trainingen verwijzen wij u naar het Lesreglement dat staat apart vermeld op de TOZ Site.

 

Voor informatie/vragen over de trainingen, inschrijvingen of het programma kun je terecht bij

 • trainer Jorg Gussenhoven, tel. 06-28772291, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • trainingscoördinator: Geert Stofmeel, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lesreglement Sport Events

 

Inschrijfformulier Maak Kennis met Tennis:

  Ververs Captcha  
  

Tennisvereniging TOZ

TOZ is voor jong en oud, voor tennis en sinds 2018 ook voor padel. Van beginners tot ervaren spelers: iedereen is van harte welkom!

 

 

Privacy beleid Tennisvereniging TOZ

Route

Hoogheuvelstraat 75
5349 AM Oss