Bestuur en Commissies

Zonder onze vele vrijwilligers zou TOZ niet zijn wat het nu is: een gezellige vereniging met enthousiaste, sportieve en actieve leden. Om alles binnen TOZ in goede banen te leiden, wordt er, zoals binnen iedere vereniging, gewerkt met een bestuur. Dit bestuur wordt door vele commissies ondersteund.

Wil je informatie over bepaalde commissies of heb je een vraag aan een van de leden? Bekijk het organigram, het overzicht met contactpersonen of onderstaande blokken waar we het bestuur en een aantal commissies toelichten.

 

TOZ Commissieleden (maart 2022)

 

Bestuur

Onze voorzitter Wouter ter Haar

Wouter ter Haar

Zelf al ruim 23 jaar lid van tennisvereniging TOZ, met wisselend succes. Regelmatig meegedaan met toernooien, kampioenschappen en competities. Zelf nog eens clubkampioen geweest in de herendubbel. Voorwaar, een trouw lid zou je dan zeggen, maar het kan nog gekker. Toen scheidend voorzitter Tjeu Timmermans mij eind 2019 vroeg zijn opvolger te worden, is TOZ al helemaal niet meer uit mijn leven te bannen. Voorzitter van een tennisvereniging; ik heb het zelf in mijn stoutste dromen niet voorbij zien komen. Tijdens de laatste ledenvergadering in 2020 - net voordat corona ons leven anders maakte - ben ik als voorzitter gekozen. Het is leuk en ik doe het graag. Niet zo zeer om de boel compleet overhoop te gooien, want bij een tennis- en padelvereniging draait het vooral om tennis en padel. Daar wil ik niks aan veranderen maar er is wel altijd wat te doen bij een vereniging: nieuwe kleding, opknappen van de kleedkamers, behoud van leden, contact met de buren of sponsoring en nog veel meer. Hoewel ik best een drukke baan heb - bijna net zo lang als ik tennis werk ik al als verslaggever bij het Brabants Dagblad - ben ik zeker bereid veel energie en tijd in de vereniging te steken. Die is het waard. TOZ is een mooie vereniging. De grootste van Oss en we moeten met ons allen ervoor zorgen dat dit zo blijft. Daar is de nieuwe voorzitter maar een klein schakeltje in.


Elly van Zwam

Mijn naam is Elly van Zwam, ik maak sinds februari 2005 deel uit van het bestuur als secretaris van TOZ. In de jaren tachtig zijn we met onze drie dochters bij TOZ gaan tennissen, de dochters zijn uitgevlogen en mijn man is de enige die nog tennist bij TOZ. Ik vind het leuk om op deze manier betrokken te blijven bij deze mooi vereniging.


Monique van Pelt

Mijn naam is Monique van Pelt, getrouwd met Ruud en heb 2 dochters, waarvan de oudste ook lid is bij TOZ. In het dagelijks leven werk ik bij Van de Goor Accountancy & Belastingadvies.
Ik ben op opgegroeid bij TOZ. Mijn ouders waren lid (moeder nog steeds) en zelf ben ik op mijn negende jaar begonnen met tennissen. Een paar jaar er tussenuit geweest, maar toch alweer ruim 30 jaar lid van TOZ. Geen groot talent, wel een echte recreatieve tennisster die de vereniging een warm hart toedraagt. Ik heb ook een paar lessen padel gevolgd, wat ook leuk is om te doen. Sinds april 2019 draai ik mee in het bestuur en heb voorheen ook in de toernooi- en jeugdcommissie gezeten. Mijn voornaamste taak in het bestuur is de jeugd.
Het is goed dat we bij TOZ de activiteiten verbreden en hopen zo meer nieuwe leden te kunnen verwelkomen. Naast de sportieve activiteiten, vind ik het ook belangrijk dat mensen na afloop van een potje tennis of padel gezellig een drankje kunnen pakken in het clubhuis. Gelukkig zijn er nog veel vrijwilligers binnen onze vereniging, we moeten er tenslotte allemaal samen iets van maken.
Ik hoop jullie bij veel activiteiten van TOZ te mogen begroeten.


Naast Wouter, Elly en Monique zitten ook Wim van Rodijnen, Stef van Hulst, Lisa van der Steen en Jan Peters (Penningmeester) in het bestuur. Zij zullen zich binnenkort ook aan u voorstellen. 

 

Commissies

 

Een aantal commissies, zoals o.a. de parkbeheercommissie en 't servicepunt zijn het hele jaar actief. Voor het organiseren van toernooien en activiteiten zijn meerdere commissies actief, die hun zwaartepunt kennen rond de organisatie van de toernooien en activiteiten. Voor alle leden die zich vrijwillig inzetten voor de vereniging organiseert het bestuur eenmaal per jaar een commissiefeest om de leden te bedanken voor hun inzet.

 

 • parkbeheer commissie

  Parkbeheercommissie

  De parkbeheercommissie ziet een prachtig onderhouden park sinds jaar en dag als de kroon op haar werk. De commissieleden trekken gedurende het gehele jaar, letterlijk en figuurlijk, de kruiwagen. Het park wordt dan geschoond, gesnoeid, geverfd en geveegd. Ook het (klein) onderhoud aan het clubhuis ontsnapt niet aan de aandacht van de parkbeheercommissie. Vele clubleden, groot en klein, helpen bij de werkzaamheden. De inwendige mens wordt op de werkdagen niet vergeten!

 • Jeugdcommissie"

  Jeugdcommissie

  De jeugdcommissie staat voor activiteiten en plezier voor alle jeugdleden. Je moet hier bijvoorbeeld denken aan Glow in the dark tennis, het Kusterstoernooi tijdens de herfstvakantie, eindafsluiting competities zoals een pizzaparty en niet te vergeten de jeugdkampioenschappen. Elk jaar proberen we weer leuke activiteiten op de kaart te zetten en proberen hierbij ook de jeugd zelf erbij te betrekken. Inmiddels bestaat de jeugdcommissie uit een geweldige groep vrijwilligers die er alles aan doen om de jeugd een leuk en gezellig jaar te geven, ook mogen wij van geluk spreken er ook fanatieke hulpouders zijn die bij veel activiteiten komen helpen. Mocht je zelf vragen of opmerkingen hebben om de jeugd nog meer plezier te bieden horen wij dat uiteraard graag.

  De jeugdcommissie bestaat uit Wesley Megens (voorzitter), Claudia Megens (vicevoorzitter), Linda Rokven, Avi Demmers, Natalia van Gogh, Luljeta Berisha, Marcia Godfroid

 • Technische commissie

  Technische commissie

  Als TC technische commissie regelen wij alles omtrent de KNLTB competities, zoals het inschrijven van de vele teams binnen TOZ. In samenwerking met de trainers van TOZ zorgen we voor het indelen van de jeugdteams. Ook zorgen wij dat de competitie weekenden zo goed mogelijk verlopen door op te treden als competitieleider (VCL).
   

 • Toernooicommissie

  Toernooicommissie

  De toernooicommissie organiseert de clubkampioenschappen en het KC toernooi.
  De uitgangspunten zijn om veel wedstrijden te laten spelen en gezelligheid te creëren op het tennispark. Gedurende het jaar zijn er een aantal vergaderingen waarin de verschillende taken worden afgestemd en worden de voorbereidingen getroffen om de toernooiweken zo goed mogelijk te laten verlopen. Een aantal weken voor start van het toernooi worden de wedstrijden gepland. Tijdens de toernooiweken zijn elke dag meerdere leden aanwezig om de geplande wedstrijden op de baan te zetten, voor vragen van spelers te beantwoorden en de voortgang van het toernooi te bewaken.

 • husselcommissie

  Husselcommissie

  Op dinsdagavond is er vanaf 19:30 uur de mogelijkheid om mee te doen met de hussel. De bondspasjes van de deelnemers worden gehusseld en de namen van de leden worden door de husselcommissie opgenoemd zodat men weet tegen wie en op welke baan je moet spelen. Elk half uur wordt er gefloten en wordt er opnieuw gehusseld. Je kunt beginnen en stoppen na elke nieuwe ronde. De hussel is ideaal voor nieuwe leden om nieuwe mensen te leren kennen.

 • Van Mun commissie

  Van Mun commissie

  Bij TOZ wordt al vele jaren, meestal in week 13, een dubbel toernooi georganiseerd als voorbereiding op de competitie. De tennisonderdelen die altijd gespeeld worden zijn DD, HD en GD tot en met klasse 5 met open inschrijving, in categorieën 6 t/m 8 spelen we met leeftijd 17+. Ook is Padel het laatste jaar dat we het toernooi door hebben kunnen laten gaan toegevoegd. Ons toernooi werd in 2019 voor de 19-e keer gehouden, helaas hebben we het toernooi in 2020 af moeten lasten vanwege de Corona pandemie. Of we het toernooi in 2021 door kunnen laten gaan is nog maar de vraag!

  Onze hoofdsponsor is al vele jaren Pascal van Mun van “Van Mun Advies en Opleidingen” uit Oss en ondanks dat hij zelf geen lid meer is, sponsort hij nog steeds ons toernooi met veel enthousiasme. In het verleden hadden we een zeer druk bezocht toernooi met een aantal keer zelfs meer dan 400 deelnemers. Het deelnemersaantal loopt de afgelopen jaren jammer genoeg wel wat terug, maar dat is een trend die bij alle toernooien te zien is. We hopen doordat we Padel toegevoegd hebben dit weer om te kunnen buigen.

  Dat ons toernooi al jaren een succes is danken we niet alleen aan de deelnemers maar ook aan de vrijwilligers van diverse commissies bij TOZ voor hun bijdrage aan het welslagen van ons toernooi.

  Van Mun commissie bestaat uit Angelique, Patricia, Johanna, Nicole, Henk en Wilma

 • t Servicepunt

  't Servicepunt

  Gastvrijheid is het belangrijkste speerpunt van onze commissie. Voor leden en gasten een ambiance creëren waarin je heerlijk kunt ontspannen is dan ook onze ambitie. Dit doen wij door middel van onze bar in ons clubhuis en smikkelhuisje. TOZ leden schenken de drankjes tijdens reguliere bardiensttijden van 19.30 tot 23.30 voor je in. Deze bardienst is verplicht voor onze leden zodat wij ten alle tijden onze bar kunnen openen. Tijdens het inschrijfweekend, die eenmaal per jaar gehouden wordt, schrijven leden zich in voor 2 keer een bardienst van 4 uur per keer. Hierbij kun je zelf een dag en dienst uitkiezen wanneer het jou uitkomt, ben je onverhoopt toch verhinderd? Dan zijn er genoeg leden die kunnen ruilen van dienst, je dient zelf te zorgen voor vervanging.

  Op het tennispark staat ons smikkelhuisje waar we voor hapjes en maaltijden zorgen tijdens toernooien en competitie. Vindt je bardienst minder leuk? Dan is er een mogelijkheid om 2 smikkeldiensten van 4 uur te draaien in het smikkelhuis. Dit kun je kenbaar maken tijdens het inschrijfweekend.

 • SeniorPlus commissie

  SeniorPlus commissie

  Bij onze Tennisvereniging hebben we ondertussen al 2 keer een Trianon SeniorPlus toernooi gehouden en hebben we 60 deelnemers mogen verwelkomen. Hoofdsponsor van ons toernooi is Daniël Schmalgemeijer van Trianon Chocolatiers. Het SeniorPlus toernooi is een eendags open gezelligheidstoernooi voor 50-plussers. Inschrijven kan voor de Tennis onderdelen DD, GD en HD en voor Padel Dubbel. Er kan voor 1 onderdeel en (alleen) als koppel ingeschreven worden. < br/> Het dagtoernooi is van 9 tot 17 uur en de poulewedstrijden duren 45 minuten. Er wordt doorgeteld in games.
  Tussen de middag wordt er een lunch geserveerd en na de laatste partijen hebben we de prijsuitreiking onder een gezellig samenzijn.

  Voor 2021 staat het toernooi gepland op maandag 13 september 2021, we hopen dan geen last te hebben van het weer en hopen ook dat Corona ons geen parten speelt.
  Zonder de inzet van de vrijwilligers van andere commissies binnen TOZ zou het niet mogelijk zijn om alles goed en gezellig te laten verlopen. Onze dank daarvoor.
  Johanna en Henk

 • IWC (Interne Winter Competitie)

  IWC (Interne Winter Competitie)

  Ons doel is om tijdens de reguliere KNLTB wintercompetitie een interne winter competitie te spelen. Dit organiseren we voor padel en/of tennis op 7 zaterdagen van 11.00 t/m 14.00 uur of van 14.00 t/m 17.00 uur. Dit doen we om onze TOZ-ers in de winter lekker sportief bezig te laten zijn met padel en/of tennis. Maar ook om nieuwe leden te laten ervaren wat wedstrijd spelen is en het gaat vooral om gezelligheid en mensen leren kennen binnen de vereniging.

  Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als duo (HD, DD, GD) om samen een team te vormen en tegen een ander teamwedstrijden te spelen (je mag ook met drie of vier personen 1 team vormen als je niet met je tijd uitkomt).

  De IWC bestaat uit 4 leden: Wim van Rodijnen, Vincent Corbesir, Ben Remmits en Hans Pouwels.

 • Communicatie- en PR-commissie

  Communicatie- en PR-commissie

  Als communicatiecommissie zijn wij bezig met het ondersteunen en optimaliseren van zowel de interne als de externe communicatie van TOZ. Op het moment zijn we bezig om de TOZ-website in een nieuw jasje te steken met verfrissende nieuwe teksten, foto’s en lay-out. Daarnaast houden wij ons ook bezig met de promotie van evenementen op o.a. sociale media en het opstellen van een e-book voor nieuwe leden om zo de communicatie en PR rondom TOZ een boost te geven.

  Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën en mooie projecten en helpen andere commissies graag met de promotie van activiteiten die georganiseerd worden binnen en vanuit TOZ. Wij zijn naast een opzichzelfstaande commissie dus ook ondersteunend van aard op het gebied van communicatie en PR voor andere commissies. Heb je onze hulp nodig? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Nicole Verstraten, Stephanie de Reus & Lenny van Grunsven

 • Automatiseringscommissie

  Automatiseringscommissie

  De automatiseringscommissie van TOZ is verantwoordelijk voor alles op het gebied van de IT infrastructuur, het onderhoud van de website en het maken en versturen van de maandelijkse nieuwsbrieven. Wij zorgen ervoor dat de website altijd up-to-date is en ieder TOZ lid iedere maand weer op de hoogte is van alle nieuwtjes. Daarnaast hebben we ook een meer ondersteunende rol voor andere commissies: wil je een nieuwsbericht op de website of in de nieuwsbrief plaatsen? Stuur dan jouw nieuwsbericht per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (nieuwsbrief) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (website).

  Onze automatiseringscommissie bestaat uit 5 leden: Marco Kosman, Helma van Tent, Susanne Willemsen, Arnold van Tent en Guus Friesen.

Tennisvereniging TOZ

TOZ is voor jong en oud, voor tennis en sinds 2018 ook voor padel. Van beginners tot ervaren spelers: iedereen is van harte welkom!

Route

Hoogheuvelstraat 75

5349 AM Oss