Bardienst

Iedereen die op 1 januari van het aankomende kalenderjaar tussen de 18 en 66 jaar oud is, is verplicht 2 bardiensten te draaien. Dit geldt niet voor leden van verdienste, ereleden, administratieve leden, sleuteladressen, personeel, bestuursleden, commissieleden en ondersteunende leden. Echter, zijn deze leden altijd welkom om bardiensten te draaien. Eens per jaar, op nader te bepalen data, is het mogelijk om je bij TOZ in te schrijven voor de bardiensten. Bij afwezigheid zal de barcommissie zelf een planning maken. In het bardienstregelement kan verdere informatie gevonden worden met betrekking tot het draaien en het eventueel afkopen van bardiensten. Wanneer je de bardienst gaat draaien haal je de bartas op bij het desbetreffende sleuteladres.

 

Meer informatie over het draaien van bardiensten, het bardienstreglement, sleuteladressen en het bardienstrooster kun je vinden in MijnTOZ

 

Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA)

Met ingang van 1 januari 2014 is de wetgeving m.b.t. alcohol gebruik (Drank- en Horecawet) weer verder aangescherpt. Zo mag er bijvoorbeeld alleen nog alcohol geschonken worden aan personen van 18 jaar en ouder. Daarnaast is het verplicht dat er altijd iemand aanwezig is die de instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) heeft gevolgd. Deze cursus helpt je om op een verantwoorde wijze alcohol te schenken tijdens een bardienst.

 

IVA Certificaat halen

Als vereniging hadden we deze cursus tot nu toe nog niet verplicht gesteld om een bardienst te mogen draaien. Maar ook aan deze wettelijke vereiste zullen wij als vereniging moeten gaan voldoen.
Het kost je ook maar ongeveer een uurtje. Een goed gevulde ordner met certificaten werkt bij een eventuele controle zeker in ons voordeel.

  • Ga voor de online cursus naar www.nocnsf.nl/iva en vul het certificaat in.
  • Geef bij e-mailadres voor de barverantwoordelijke Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in en
  • bij naam barverantwoordelijke "servicepunt TOZ".

Wij zorgen dat jouw certificaat in de ordner in de bar komt.
Vast super bedankt voor je medewerking!

Tennisvereniging TOZ

TOZ is voor jong en oud, voor tennis en sinds 2018 ook voor padel. Van beginners tot ervaren spelers: iedereen is van harte welkom!

Route

Hoogheuvelstraat 75

5349 AM Oss