Social Media  

Facebook
   
   
   

Bezoekers vandaag: 68

Totaal bezoekers: 192742

   
De avondklok stopt op woensdag 28 april om 04.30 uur. Dubbelspel voor tennis en padel is toegestaan Alle andere Corona maatregelen blijven tot nader bericht van kracht. De kantine blijft gesloten, voor verdere info zie website.
   

Mogelijk scenario: 'Om de week spelen'

De vrijdagavondcompetitie werd afgelopen najaar vanwege corona 'op tijd' gespeeld. Uit onderzoek onder spelers en over de drukte en groei voor de vrijdagavondcompetitie blijkt dat deze maatregel niet positief is ervaren. Andere mogelijke oplossingen worden beter beoordeeld. Het scenario 'om de week spelen' heeft de voorkeur om de drukte op vrijdagavond te spreiden en toekomstige groei mogelijk te maken. Dit scenario kan – in iets aangepaste vorm – ook in 2021 een passende oplossing zijn voor het reguleren van de drukte op de parken en het waarborgen van de 1.5 meter regel.

Wat houdt het scenario 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

  • Alle teams spelen om de week competitie, de heren- en dames teams starten gelijk met de reguliere competitie (9 april). De gemengde teams starten een week eerder (2 april); 
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set; 
  • Ieder team heeft totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken; 
  • De totale organisatie op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken;

De KNLTB bepaalt voor aanvang van het maken van de indeling (eind januari) op basis van de verwachte maatregelen in de competitieperiode welk scenario zal worden toegepast tijdens de vrijdagavondcompetitie: een 'normale competitie met 7 speelweken' òf ‘Om de week spelen met 5 speelweken’. Zodra er een definitieve beslissing is genomen word je hierover geïnformeerd.

Meestgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen oproept. Daarom hebben we hieronder de meestgestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet:

1. Wat worden de speeldagen van het scenario 'Om de week spelen'?
​​​​​​
2. Op mijn vereniging is er geen gelijke verdeling tussen DD/HD teams en GD teams op vrijdagavond. Het scenario ‘Om de week spelen’ biedt voor ons dus geen oplossing om de 1.5 meter afstand beter te waarborgen. Hoe moeten we daarmee omgaan?
Wanneer besloten wordt om 'Om de week te spelen' op vrijdagavond dan wordt toegestaan dat in onderling overleg met de tegenstander een wedstrijd uitgesteld mag worden, mits deze wedstrijd wordt gespeeld voor de volgende speeldag.

3. Wanneer neemt de KNLTB de definitieve beslissing of het scenario 'Om de week spelen' wordt toegepast?
De KNLTB bepaalt voor aanvang van het maken van de indeling (eind januari) op basis van de verwachte maatregelen in de competitieperiode welk scenario zal worden toegepast tijdens de vrijdagavondcompetitie: een 'normale competitie met 7 speelweken' òf ‘Om de week spelen met 5 speelweken’.

4. Als het scenario 'om de week spelen' wordt toegepast, spelen we dan niet op tijd?
Dat klopt! Wanneer er voor het scenario 'Om de week spelen' wordt gekozen dan zal er niet op tijd worden gespeeld.

   

Advertenties  

   
Van Mun Advies
   
   
   
© 2021  Tennisvereniging TOZ