Corona maatregelen versoepeld vanaf 5 juni, kantine en terras mogen onder voorwaarden weer open, ook kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden, voor verdere info zie website.
 • Zomerchallenge

  Lidmaatschap juli, augustus en september
  Lees meer
 • Welkom bij TOZ

  Waar tennis en padel voor iedereen toegankelijk is!
 • 1
 • 2

Beste TOZ-ers,

Vanaf 15 juni kan er weer gehusseld worden op de dinsdag avond vanaf 19:30

Iedereen kan hier aan mee doen, dus zowel voor de beginnende als gevorderede tennissers.

De bondspasjes van de deelnemers worden gehusseld en de namen van de leden worden door de husselcommissie opgenoemd zodat men weet tegen wie en op welke baan je moet spelen. Elk half uur wordt er gefloten en wordt er opnieuw gehusseld. Je kunt beginnen en stoppen na elke nieuwe ronde. De hussel is ideaal voor nieuwe leden om nieuwe mensen te leren kennen.

De Husselcommissie

Beste leden van TOZ,

Wat een fijn nieuws! Het kabinet heeft vrijdagavond tijdens de persconferentie aangekondigd dat ‘stap 3’ van het openingsplan vanaf zaterdag 5 juni kan worden gezet.

Officiële club overstijgende wedstrijden voor jeugd t/m 17 jaar zijn dan weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Binnensporten mag weer in grotere groepen.

Ook de horeca op sportlocaties binnen mag onder voorwaarden open. Daarnaast mogen ook de kleedkamers en douches weer open.


Dit betekent dat de verkorte Tenniskids en Junioren competitie die vrijdag is gepubliceerd gespeeld kan worden. Ook Tenniskids en junioren toernooien kunnen vanaf 5 juni door gaan. Publiek bij jeugdwedstrijden en interne wedstrijden is nog niet toegestaan.

Spelers vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan.

Terrassen op sportlocaties mochten al open tot 20.00 uur, nu kan je vanaf 5 juni zowel buiten op het terras als binnen in het clubhuis een drankje drinken of een hapje eten tot 22.00 uur. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals zitplaatsen en max. 50 personen op een terras of in het clubhuis (exclusief personeel). Volwassenen houden altijd 1.5 meter afstand en zitten met maximaal 4 personen aan een tafel. Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden.

Meer info en vervolg
Als de positieve ontwikkelingen voortzetten dan zijn vanaf 30 juni meer versoepelingen uit stap 4 en 5 mogelijk. Op 22 juni zal het kabinet daar over een beslissing nemen. Kijk voor de uitgebreide informatie over de versoepelingen en de voorwaarden op de site van de overheid.

corona richtlijnencorona richtlijnen tekst

Zomerstop bij voetbal, hockey of andere sporten? Wegens coronamaatregelen weinig kunnen sporten? Doe mee aan de Zomer Challenge!

Speel je een teamsport en heb je een zomerstop, maar wil je toch graag fit blijven in de zomer? Of sport je vaak binnen en wil je in de zomer graag naar buiten?

De Zomer Challenge is een compact lidmaatschap, voor jong en oud, waarbij je drie maanden vrij kunt tennissen en/of padellen wanneer het jou uitkomt en zo vaak als je wilt.

 • Je ontvangt een lidmaatschap voor de maanden juli, augustus en september om vrij te tennissen en/of padellen wanneer het jou uitkomt.
 • Je kunt deelnemen aan een gratis tennis- of padelclinic onder begeleiding van een gecertificeerde trainer op zaterdag 10 juli.
 • Kosten: € 40,00 voor junioren (t/m 17 jaar) en € 50,00 voor senioren. Er is geen inschrijfgeld verschuldigd.
 • Je krijgt een bondspas waarmee je in de periode van je lidmaatschap (mits coronamaatregelen dit toelaten) kunt deelnemen aan toernooien, waaronder het KC toernooi bij TOZ voor senioren.

 

Doe je ook mee?

Voor meer informatie of aanmelden, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schrijf je in via het inschrijfformulier:

Inschrijfformulier Zomerchallenge 2021

 

Flyer zomerchallenge Padel 2021Flyer zomerchallenge Tennis 2021

TOERNOOIEN, RANKING EN SPEELSTERKTE IN PADEL – HOE WERKT HET?

Sinds begin juli is het een feit. De KNLTB en de Nederlandse Padel Bond zijn gefuseerd en alle padelactiviteiten worden voortgezet onder de vlag van de KNLTB. Dat is geweldig nieuws, maar betekent ook dat KNLTB-leden wellicht met enkele voor hen nieuwe zaken worden geconfronteerd die enige uitleg verdienen. Het padel-toernooiencircuit is er daar één van. Het spelen van toernooien is bij padel gekoppeld aan een ranking in heren- en damesdubbel. Op toernooien kun je punten voor de ranking verdienen en op basis van je ranking zie je waar je staat ten opzichte van andere spelers. Uiteindelijk is je ranking ook bepalend voor het niveau waarop je toernooien kunt spelen, want acceptatie en plaatsing voor toernooien wordt gedaan op basis van de ranking.

Onder de P500-toernooien zijn er nog de P250 en de P100-toernooien. De meeste reguliere padeltoernooien zijn P100-toernooien, waaraan spelers van klasse A (wedstrijdspelers), B (gevorderden), C (semi-gevorderden) en D (beginners) kunnen meedoen. Alleen in klasse D zijn geen rankingpunten te verdienen. De klassen corresponderen als volgt met de KNLTB-speelsterkten:

A: speelsterkte 1, 2, 3
B: speelsterkte 4, 5
C: speelsterkte 6, 7
D: speelsterkte 8, 9

Voor P250-toernooien geldt hetzelfde, maar daar zijn meer punten te verdienen, waardoor er over het algemeen ook betere spelers aan meedoen. In padel kunnen spelers gedurende het hele jaar punten halen voor hun zogenoemde best-off-ranking. De best-off-ranking bestaat uit de beste tien toernooiresultaten van iedere speler, waarbij een toernooiresultaat gedurende 52 weken blijft staan en vervolgens vervalt.

Startranking 2020, inclusief KNLTB-spelers

Nu de fusie een feit is, streeft de KNLTB ernaar vanaf 1 september een ranking gereed te hebben die na elk toernooi automatisch wordt bijgewerkt. Tot die tijd wordt de startranking van de NPB van 2020 gehanteerd, aangevuld met KNLTB-padelspelers met speelsterkte 2. Om hen daadwerkelijk in te kunnen voegen, hebben zij een fictief aantal punten toebedeeld gekregen. Deze punten hebben feitelijk geen waarde en spelers raken ze na verloop van tijd stapsgewijs kwijt. Nu overigens nog de startranking wordt gehanteerd, wordt over plaatsing voor P500-toernooien geoordeeld door een acceptatiecommissie die erop toeziet dat de juiste spelers voor de toptoernooien worden

Speelsterkte 2020, DSS

Voor het lopende padelseizoen (2020) wordt geen rating volgens het Dynamisch Speelsterkte Systeem bijgehouden. Momenteel wordt in samenwerking met een aantal wiskundigen gewerkt aan een nieuw algoritme voor een goede DSS-rating in padel. Wellicht is het mogelijk om aan het einde van het jaar met terugwerkende kracht alsnog de DSS-rating door te voeren. Meer informatie daarover volgt snel.

Aan het begin van 2020 is wel voor elke actieve padelspeler een speelsterkte vastgesteld, op basis van de resultaten van afgelopen jaar. Start(te) iemands KNLTB-lidmaatschap op een ander moment, dan is het aan de KNLTB-/NPB-wedstrijdcommissie om de speler in te schalen. Heeft iemand al een tennisspeelsterkte, dan wordt de padelspeelsterkte de tennis-dubbelspeelsterkte +1. Spelers die geen beginner zijn, maar wel een voor de KNLTB volledig nieuw profiel hebben, kunnen een verzoek tot speelsterktewijziging doen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beste leden,

Vanaf nu is de "Mijn TOZ" webomgeving actief voor alle leden van TOZ.

MIJN TOZ

Via deze beschermde omgeving kunnen de leden rechtstreeks inloggen in het ledenadministratie pakket.

Wat kunnen leden vinden op de "Mijn TOZ" website:

 • informatie over welke persoonsgegevens er door TOZ zijn opgeslagen in onze ledenadministratie, in het kader van de AVG wetgeving
 • Mogelijkheid om persoonsgegevens online aan te passen, bv. bij (email)adres, telefoonnummer wijzigingen etc.
 • Het bardienst rooster inzien
 • Besloten documenten, bv.: notulen van de ALV
 • Online formulier voor aanmelden nieuwe leden
 • Online opzeggen lidmaatschap
 • Mogelijkheid om nieuwsbrief af te melden

Om op de mijn TOZ omgeving te komen, hebben alle leden een eigen gebruikersnaam en wachtwoord nodig. De gebruikersnaam zal door het lid de eerste keer zelf opgevraagd moeten worden. Dit gaat als volgt:

ga naar https://mijn.toz.nl

klik vervolgens op de knop "Inlog gegevens aanvragen"

mijn toz inloggegevens

Vul in het volgende scherm het email adres wat bij TOZ ledenadministratie bekend is (het email adres waarop je de nieuwsbrief ontvangt).
Je ontvangt dan een email met instructies om je wachtwoord in te stellen.

Meer artikelen...

Tennisvereniging TOZ

TOZ is voor jong en oud, voor tennis en sinds 2018 ook voor padel. Van beginners tot ervaren spelers: iedereen is van harte welkom!

Route

Hoogheuvelstraat 75

5349 AM Oss